Biz daha kasvetli kış mevsiminden kurtulup yaz mevsimine kavuşamadan 2016 Resort defileri basladı bile. Amaç ara sezonları ve tatil zamanlarını paraya dönüştürmek.Bu arada, genellikle “Resort” kelimesi kullanılsa da “Cruise” yada “ Pre Fall olarakta ara kolleksiyonlar sunulmakta

 Hızlı tüketime bağlı olarak , Moda Dünyası geçen senelere göre çok daha hızlı hareket ediyor! Hatta her geçen gün hızını daha da arttırırken, insanlar da büyülenmiş gibi yeni ve taze tasarımların peşinden koşuyor. Modacılarda Resort ” adı verilen İlkbahar-Yaz ve Sonbahar-Kış koleksiyonlarına nazaran daha küçük, tatil koleksiyonları ilave ederek bu hıza ayak uyduruyorlar.

 Christian Dior ve Chanel gibi büyük moda evlerinin jet sosyeteye, şık ama minik davetlerle Dünya Savaşı döneminden bu yana sunduğu ara sezon koleksiyonları hep vardı ama ,bu gün daha fazla moda evi, moda tasarımcısı ve hatta sokak markaları tarafından hazırlanıyor. Orta halli markalar bile, Resort yada Pre Fall koleksiyonları çıkarmak, reklamını yapmak, defileler, şovlar ve kataloglarla daha büyük kitlelere ulaşmak gayretindeler. Böylece medya ve internetin de büyük katkısı ile Resort defileleri yapar oldular.